Open Monumentendag in de Dorpskerk 14 september

Zaterdag 14 september is het Open Monumentendag. Het landelijke thema is 'Macht en Pracht'.Wij grijpen dit thema aan om u de pracht van de Dorpskerk te laten zien en om u te vertellen over de band van prins Frederik met de kerk en Wassenaar. Er zijn rondleidingen waaraan u kunt deelnemen om de Dorpskerk (nog) beter te leren kennen. Heel speciaal dit jaar is de aanwezigheid van de Zandtekenaar. Deze kunstenaar geeft die dag meerdere voorstellingen in de kerk waarbij het verhaal van de Dorpskerk en Wassenaar in steeds wisselende beelden in zand wordt uitgebeeld. Een visueel spektakel voor jong en oud! De Dorpskerk is vanaf 10.00 uur geopend. Tussen 12.00 uur en 15.00 uur vinden er doorlopend rondleidingen plaats, en er zijn activiteiten voor de kinderen. Om 16.00 uur begint een orgelconcert door Rijk Jansen. Wordt het orgel vaak in verband gebracht met kerk en kerkmuziek, er is veel orgelmuziek geschreven die niet in de zondagse eredienst zou kunnen klinken. Niet alleen qua stijl, maar ook qua thematiek. En juist dat soort stukken komen tot klinken vandaag. Neem bijvoorbeeld 'The Entertainer' van Scott Jopplin, of de 'Mozart changes' van Zsolt Gárdonyi, waarin een bekend thema van Mozart omgetoverd wordt tot onvervalste jazzmuziek en zo zijn er meer verrassingen.De toegang is gratis.

Geplaatst op vrijdag 30 augustus 2013