Overeenkomst Periodieke gift in geld

Schenken en belastingaftrek
Als het in onze samenleving om geldzaken gaat, heeft de belasting er direct of indirect altijd wel iets mee te maken. Dat geldt ook voor uw gift aan de Protestantse Gemeente te Wassenaar.

Alleen instellingen die de belastingdienst heeft aangewezen als een ‘ANBI' (Algemeen Nut Beogende Instelling) kunnen gebruikmaken van de fiscale voordelen. De Protestantse Kerk in Nederland is als ‘ANBI' aangemerkt. Daarmee valt De Protestantse Gemeente te Wassenaar onder deze ANBI-regeling.
U kunt alle giften aan de  Protestantse Gemeente van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken (binnen de daarvoor geldende regels).

Fiscale aftrekbaarheid
De Protestantse Kerk is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor zijn giften aftrekbaar van de belasting. Wel moet u er rekening mee houden dat er bij het totaal van de giften een drempel (één procent van het belastbaar inkomen) niet afgetrokken mag worden. En alles dat uitgaat boven de tien procent van het belastbaar inkomen, is evenmin aftrekbaar. Blijft u met het totaal van de giften onder de één procent van het belastbaar inkomen of  komt u met het totaal van uw giften over de grens van tien procent heen, dan is het raadzaam om een periodieke schenkingsovereenkomst  met de Protestantse Gemeente te Wassenaar (PGW) te overwegen. Als u in een overeenkomst vastlegt, dat u het werk van de PGW minimaal vijf jaar met een vast bedrag per jaar gaat steunen, kunt u elke euro die u aan de PGW geeft, volledig aftrekken van de inkomstenbelasting. Hiervoor kunt u de Modelovereenkomst periodieke gift downloaden. Zie ook de schenkcalculator van de PKN.

RSIN nummer 814481243 (Protestantse Gemeente te Wassenaar)