Koorruine lezing: Dienend leiderschap

In het verlengde van zijn studie economie, heeft Ed Voerman eerst werkervaring opgedaan in Nederland en Frankrijk. Daarna heeft hij 9 jaar in Zuid-Amerika gewerkt en gewoond. Zijn ruime ervaring in het buitenland heeft o.a. de basis gelegd voor zijn interesse in andere culturen. Na terugkeer in Nederland is hij gaan werken in de logistieke dienstverlening, waarna hij in 1986 in deze branche zijn eigen bedrijf Voerman International heeft opgericht. De hoofdvestiging is in Den Haag, de andere vestigingen zijn in Oost-Europa en Zuidwest Afrika.
Naast bewust bezig zijn met persoonlijke groei was Voerman ook op zoek naar een waarden-volle bedrijfsvoering. Rond het jaar 2000 kwam hij in Amerika in contact met het leiderschapsprincipe Servant-leadership. Dat heeft hij niet alleen op persoonlijk niveau omarmd, maar ook geïntroduceerd binnen zijn bedrijf.
Kernbegrippen hierbij zijn luisteren en de groei van de mensen om je heen helpen bevorderen, niet alleen op de werkvloer, maar ook in het dagelijks leven. Zijn passie voor dit leiderschapsprincipe heeft geresulteerd in de oprichting van de Stichting Greenleaf Center for Servant-leadership Europe, vernoemd naar Robert Greenleaf, de naamgever van dit in wezen oeroude principe.
Voor het doel van de stichting, het uitdragen en borgen van het gedachtegoed, worden o.a. leergangen gegeven voor executives, het middenkader en young professionals, symposia georganiseerd en lezingen gehouden.

Drs E. Voerman is ondernemer

Lokatie: Dorpskerk