Koorruine lezing: Wim Kok, gevierd persoon maar niet onomstreden

Wim Kok heeft als FNV-voorzitter, PvdA-leider, minister van Financiën en minister-president zo’n dertig jaar lang een stevig stempel gedrukt op het publieke en politieke leven van Nederland. Ook in Europa was hij zeer invloedrijk. Kok was in die tijd een gevierd persoon, maar tegelijk niet geheel onomstreden.
Marnix Krop schrijft sinds 2016 aan de biografie van Wim Kok, over zijn leven, zijn werken en zijn tijd. Hij geniet hierbij van Koks volledige medewerking. Zijn lezing zal niet alleen op Koks betekenis ingaan, maar ook op de bijzonderheden van het schrijven over een nog levende persoon.

Mr M. Krop is voormalig Nederlands ambassadeur in Polen en Duitsland. In de jaren ‘80 was hij adjunct-directeur van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de Partij van de Arbeid. Sinds 1990 woont hij met zijn gezin in Wassenaar.

Lokatie: Dorpskerk