Collectes 12 augustus

De diaconale collecte is voor de Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid – de Vrolijkheid – organiseert voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra creatieve activiteiten. Een op de drie vluchtelingen die naar Nederland komt is jonger dan achttien jaar. Deze jonge vluchtelingen zijn vaak afkomstig uit landen waar geweld en onderdrukking tot het dagelijks leven horen. Ze hebben vaak indringende ervaringen achter de rug. Hun bestaan in Nederland blijft doorgaans nog jarenlang onzeker. De Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid – roepnaam: de Vrolijkheid – organiseert voor deze kinderen en jongeren in asielzoekerscentra creatieve activiteiten. Dans, theater, muziek en beeldende kunst zijn middelen om hun verhaal vorm te geven. Het doel is om het zelfvertrouwen en het talent van kinderen te ontwikkelen én om hen even kind te laten zijn.
Waar wordt o.a. ook aandacht aan besteed?
De situatie van kinderen in Nederlandse asielzoekerscentra voldoet nog niet volledig aan normen uit het VN-Kinderrechtenverdrag. Dat blijkt vandaag uit het onderzoek ‘Leefomstandigheden van kinderen in asielzoekerscentra en gezinslocaties’. In Nederland wonen op dit moment ruim 7000 kinderen in asielzoekerscentra en gezinslocaties. Op laatstgenoemde opvanglocaties, waar uitgeprocedeerde gezinnen worden ondergebracht, voelt één op de drie kinderen zich niet veilig.

De tweede collecte is voor de uitvoering van de taken van het College van Kerkrentmeesters

De derde collecte (uitgangscollecte) is voor het groothuisbezoek

Geplaatst op maandag 06 augustus 2018