Nieuws

Inloophuis Messiaskerk

Inloophuis Messiaskerk

INLOOPHUIS MESSIASKERK    Iedere donderdagmiddag      Start 13 december

Op verzoek van de Raad van Kerken en het COA start net als twee jaar geleden weer een inloophuis in de Messiaskerk. Voor vluchtelingen op Duinrell een mogelijkheid om Wassenaarders te ontmoeten, een spelletje te doen, een kopje thee of koffie te drinken, te tafeltennissen of te schaken, muziek te maken.

De Vluchtelingen willen vaak hun barre vluchtverhaal kwijt. Ze zitten in spanning over het asielproces en over hun familie die vaak is achtergebleven. In het inloophuis kan dat heel laagdrempelig. Het gaat om oog hebben voor elkaar.

De gasten komen doorgaans binnen vanaf twee uur: eerst een paar, daarna een grotere groep. We wisselen bij binnenkomst voornamen uit, zodat iedereen zich gekend weet. Vaak hoeven we alleen maar naar de bar met de koffie of thee (en lekkers) te wijzen. Onderweg daarheen zie je al de tafels met schaakstukken, de pingpongtafels en de sjoelbakken.

Het is prettig als er gastheren en gastvrouwen zijn om een praatje te maken, een spelletje te doen, een sjoelbakwedstrijd te organiseren, een kopje koffie of thee te schenken. De communicatie verloopt in het begin vaak met veel gebaren. Gelukkig heeft vrijwel iedereen een telefoon waarop een vertaal app kan worden geïnstalleerd. Dat helpt vaak het gesprek enorm op gang en af en toe wordt het hilarisch door te letterlijke vertalingen die niet precies de bedoeling weergeven. (Weet zo’n app veel!) Kwart voor vijf uur ruimen we met elkaar op.

Hoeveel gasten er komen? Dat is niet te voorspellen. Twee jaar geleden varieerde dat van 30 tot 50 met een uitschieter naar 90 bij een speciaal programma zoals de Angklung muziekmiddag. Of het dit jaar weer een succes wordt? Dat hangt ook af van de inloop van de vrijwilligers.  Wilt u zich aanmelden voor één of twee donderdagmiddagen vanaf 13 december tot half maart, dat kan per e-mail: Gina van Kesteren ginakest@gmail.com  of telefonisch 070 – 5144633. 

U kunt ook gewoon binnenlopen op zo’n donderdagmiddag. Met elkaar er zijn betekent veel.

Coördinatie: Jan Bruinsma, Gina van Kesteren, John en Marianne Mewissen

Geplaatst op woensdag 05 december 2018

Meer actueel nieuws

Zie ook het nieuwsarchief.

Uitgelicht

Activiteiten

Zoeken

Contact opnemen

Kerkelijk Bureau
Schoolstraat 4
2242 KH Wassenaar

T: 070-5114068
F: 070-5177813
E: info@pkn-wassenaar.nl