Dorpskerk 13 januari

Zondag 13 januari ga ik, ds.Treuren, bij u voor. Als kind wilde ik zwerver worden of zeeman. Behalve dan dat ik Marinus heet, is dat niet gelukt. Bijna 24 jaar ben ik predikant in de Dorpskerk te Pijnacker. Dan ben je beslist honkvast. Met catechisanten en in het pastoraat maak ik wel grote reizen. Het is boeiend in allerlei situaties met mensen op te trekken. De boodschap draag ik met enthousiasme uit. Het heilig vuur heb ik altijd bewaard. Vorig jaar mocht ik kennis maken met uw gemeente, ik kijk ernaar uit opnieuw een gastbeurt te vervullen.

Komt de koning of koningin op bezoek, dan willen de mensen hen altijd iets laten zien. Daar draait het om. Wat zij zeggen is secundair. Nee, 'kijk eens, luister!' Zo was het al bij de defile's op Soestdijk. Half Nederland trok aan koningin Juliana en de prins voorbij. Een koning hoeft eigenlijk geen beroep te hebben. Onze tijd vraagt dat, daarom is het goed. Maar ontzaglijk belangrijk en ons als inwoners van Nederland samenbindend is het mensen aan te zien en ze aandacht te geven. Zoals je ook als (groot)ouders kunt doen naar je (klein-)kinderen toe. Daar zit iets van de Heiland in! Over de Heiland  wil ik het met u hebben. In het Hebreeuws: 'hij die aanziet'!

Geplaatst op donderdag 10 januari 2019