Nieuws

Afscheidsdienst ds Deodaat van der Boon

Afscheidsdienst ds Deodaat van der Boon

Zondag 27 januari j.l. werd in een zeer druk bezochte dienst, afscheid genomen van dominee Deodaat van der Boon waar we als Protestantse Gemeente Wassenaar met een goed gevoel op terug kunnen kijken. In zijn preek legde Deodaat, aan de hand van het schilderij "Worsteling van Jakob" (geschilderd door Klaas van Biezen), de strijd uit die de mens vaak over de zaken des levens, met zichzelf voert. Onze dank gaat uit naar de musici die de dienst hebben begeleid. Er is veel werk verricht ter voorbereiding van deze dienst waarvoor wij de betrokkenen zeer erkentelijk zijn. De aanwezigheid van de koninklijke familie gaf een bijzonder tintje aan deze dienst. De koning heeft Deodaat van der Boon persoonlijk de Huisorde van Oranje na de dienst opgespeld.
Na de dienst volgden nog enkele speeches. Zo bedankte David van der Boon zijn vader voor zijn betrokkenheid bij het gezin en de gemeente. Maarten Steenbakker, als voorzitter van de wijkraad, bedankte Deodaat aan de hand van de metafoor van een zeilschip. Hij gaf aan dat Deodaat een voorganger was voor iedereen. Hij heeft de gemeente altijd de veilige haven in weten te loodsen. Maarten benadrukte dat de gemeente zo veel van hem geleerd heeft dat zij nu het roer zelf ter hand kan nemen om de zaken in goede banen te leiden.
Vanuit de gemeente zijn diverse cadeaus aan Deodaat van der Boon gegeven, waaronder het gezamenlijke cadeau van de gemeente in de vorm van een geldbedrag.

Hier zijn de foto's te bekijken.

Geplaatst op vrijdag 01 februari 2019

Meer actueel nieuws

Zie ook het nieuwsarchief.

Uitgelicht

Activiteiten

Zoeken

Contact opnemen

Kerkelijk Bureau
Schoolstraat 4
2242 KH Wassenaar

T: 070-5114068
F: 070-5177813
E: info@pkn-wassenaar.nl