Kievietkerk 10 februari

Ds P. van Winden

Deze dienst is voorbereid met de leiding van alle kinderwoorddiensten. De dienst heeft  een volwassen inhoud en is qua vorm voor kinderen van a tot z geschikt. Het mooiste van de volwassen en kinderwereld brengen we samen. We weten nog niet zo goed hoe we dit moeten noemen: gezinsdienst? Maar ook wie geen gezin bij zich heeft  zal zich aangesproken voelen. Een kinderdienst?  Maar ook tieners en volwassenen vieren volop mee. Een dienst voor elk wat wils? Nee, daarvoor is het te stellig door de kinderwoorddienst-leiding voorbereid. Ik stel dus voor dat u en je gewoon komt en dat we na afloop bepalen wat dit voor dienst geweest is. We gaan ervoor dat u en je dan zegt: dit was een dienst voor mij! Want het thema is daar wel op gericht: waar haal je de moed vandaan? Iedereen kent momenten van angst of onzekerheid of gebrek aan innerlijke rust. Bijna iedereen kent ook momenten van innerlijke beslistheid, momenten van moed. Jezus wilde iedereen moed geven. Daarom zei Hij bijvoorbeeld: “Jullie hemelse Vader is goed voor iedereen.” Kennelijk geeft  die hemelse Vader je iets van zijn goedheid. Zou dat moed geven? Waarschijnlijk wel, want daarbij zegt  Jezus iets waar je vaak wel moed voor nodig hebt: “Jullie moeten goed zijn voor alle mensen.” We gaan dit in de praktijk onderzoeken: waar haal je moed vandaan, en heeft  dat te maken met het goede van God? Ester komt op bezoek. Met Ahasveros en Mordechai en Haman. In hun verwikkelingen ontdek je hoe goed God kan zijn en hoe veel moed dat een mens geven kan.

Geplaatst op donderdag 07 februari 2019