Nieuws

excursie 28 maart 2019

Op excursie met de kerk; naar Leids hofje en schuilkerk do 28 maart a.s.

In het Gemeentenieuws heeft u kunnen lezen over de excursie in het kader van het Leerhuis op donderdag 28 maart a.s. We brengen een bezoek aan het Bethlehemshof in Leiden van 1631, waar ondergetekende woont. Hoe is het om vandaag de dag op een hofje te wonen? Wie wonen er? Wat is een Kerstpreuve? Wie besturen het hofje? Wat is de band met de kerk? In dit geval is dat de Doopsgezinde/ Remonstrantse Lokhorstkerk. Daar zullen we om 17.00 een concert van Practicum Musicae- studenten horen en een rondleiding krijgen. 

De excursie begint om 14.00 (met thee en koffie) in de Regentenkamer van het Bethlehemshof. Tussen 18.00 en 19.00 aanvang met (voor eigen rekening) een hapje eten in het nabij gelegen eetcafe Malle Jan. U zal dan rond 21.00 uiterlijk weer thuis kunnen zijn. 

Voor het vervoer proberen we te carpoolen vanuit Wassenaar. Parkeerinstructies volgen nog. Omdat het de bedoeling is nog een paar hofjes en een andere interessante kerk in Leiden te gaan bezoeken, verneem ik graag hoe ver u kunt lopen. Wanneer u niet ver kunt lopen, zal ik voor vervoer zorgen. Het is alleen nog even de vraag hoeveel mensen dit betreft. Verder verneem ik graag of u met de auto kunt komen en zo ja, hoeveel personen er vanuit Wassenaar met u mee kunnen rijden. 

Het vervoer van en naar Leiden en het dinertje in het eetcafe zijn voor eigen rekening. Voor de rest zijn er geen kosten verbonden aan deze excursie. 

Opgave bij Bart Liong Ie: bartliongie@hotmail.com. Kunt u zich niet per e-mail aanmelden, dan kunt u mij bellen op 06-10612211. Laat u een bericht achter, als ik niet kan opnemen. Het maximum aantal deelnemers is 20 (op volgorde van binnenkomst).  Bart Liong Ie

Geplaatst op donderdag 28 februari 2019

Meer actueel nieuws

Zie ook het nieuwsarchief.

Uitgelicht

Activiteiten

Zoeken

Contact opnemen

Kerkelijk Bureau
Schoolstraat 4
2242 KH Wassenaar

T: 070-5114068
F: 070-5177813
E: info@pkn-wassenaar.nl