excursie Dordrecht 23 maart 2019

Werk, bid en bewonder!
Bezoek aan Dordrecht in het kader van Ode aan de Synode, 400 jaar na dato

De commissie Leerhuis  nodigt leden van de PGW en allen die geïnteresseerd zijn uit op zaterdag 23 maart a.s. mee te gaan met dit uitstapje en te genieten van de stad Dordrecht, de Grote Kerk en de tentoonstelling Werk, bid en bewonder.

Met onze predikant , Jilles de Klerk, gaan we met bus en waterbus naar Dordrecht.  We vertrekken om 10.00 uur bij de Messiaskerk en ca 18.15 uur zijn we weer terug.

We maken met de Waterbus de overtocht van Zwijndrecht (koffie in het restaurant bij de pont)  naar Dordrecht. Daar krijgen we een rondleiding door de Grote Kerk. Daar vond 400 jaar geleden de slotzitting van de Synode plaats. U kunt hier ook een blik werpen op de mooie, sobere tentoonstelling met stillevens van Henk Helmantel.

We genieten vervolgens van een lunch in de Witte Haan, een restaurant gerund door Philadelphia (ondersteuning voor mensen met een beperking).

Daarna wandelen we naar het Hof van Holland waar een robot in 180 dagen de Statenbijbel kalligrafeert. (Voor liefhebbers van Statenbijbels is daar de tentoonstelling Te kunst en te Keur 400 jaar Statenbijbels’. Over de Synode zelf is in het Hof niet zoveel te zien, wel veel over de Eerste Vrije Statenvergadering in 1572)

We wandelen verder naar het Dordrechts Museum voor de tentoonstelling Werk, bid en bewonder een nieuwe kijk op kunst en calvinisme.

Na het bezoek aan het museum maken we een mooie wandeling langs de Nieuwe en de Wolwevershaven (ca 1000 m)  via de Groothoofdspoort terug naar de bus op de Merwekade. Voor wie die afstand te ver vindt: op 450 m bij Kunstmin op de St.Jorisweg is ook een opstapplaats.

De kosten voor deze bijzondere Leerhuisactiviteit zijn € 50,-  vervoer, koffie bij de Pont,  entree in de Grote Kerk, en lunch inbegrepen. Wie in de namiddag van de plaatselijke horeca gebruik wil maken - restaurant bij het Museum, op het Statenplein of bij het Groothoofd - doet dat op eigen kosten. Voor flesjes water en sap in de bus wordt gezorgd.

N.B. Entree Dordrechts Museum en het Hof van Nederland is gratis met een Museumkaart, anders € 15,- . De prijs van een combiticket voor museum en Hof is € 18,-

INLICHTINGEN bij John en Marianne Mewissen telefoon 070 51 15031. Aanmelden graag per e-mail: Odesynode2019@gmail.com  Deelname in volgorde van aanmelding.

Geplaatst op donderdag 28 februari 2019