Dorpskerk 14 april

10.00 uur, ds. Jilles de Klerk
Palmpasen, Kidschurch.

Thema: ‘Als ik een ezel was…’  Over momenten dat je plotseling nodig bent (voor God).

Zondagmorgen wordt een feestelijke dienst in de Dorpskerk. De kinderen van de basisschool zullen daarin een belangrijke rol spelen. Met hen gaan we kijken wat een koning eigenlijk nodig heeft. Daarna leest Juliette Steenbakker het verhaal over de intocht van Jezus in Jeruzalem. Hij wordt als een koning binnengehaald. Maar is toch een andere koning dan je zou verwachten. Hij laat een ezel halen. Die heeft Jezus nodig voor zijn intocht. We gaan met elkaar na waarvoor we zelf soms nodig zijn. En of God ook mensen nodig heeft. En waarvoor dan? Als de kinderen in de koorruïne hun Palmpasenstokken gaan maken, ga ik het in de preek hebben niet van een koning op een ezel, maar een koning als een ezel. Er is een heel oude tekening waarop Jezus zo wordt afgebeeld. Is dat spotten? Of zit er misschien een diepere betekenis achter? De kinderen komen aan het eind van de dienst in optocht de kerk binnen met hun Palmpasenstokken. We zingen daar een feestelijk intochtslied bij. Een dienst waar jong en oud in meedoen en van mee kunnen genieten. Meer dan welkom allemaal!

Geplaatst op donderdag 11 april 2019