Expositie Bauwke Zijlstra

Vanaf 18 mei is een de hal van de Messiaskerk een expositie te zien met werk van kunstenaar Bauwke Zijlstra (1903-1999), een productief kunstenaar die regelmatig in binnen en buitenland exposeerde. Hij was een regelmatige gast van De Pauwhof, het landgoed in ons dorp waar kunstenaars in alle rust inspiratie konden opdoen om aan hun creatieve talent uiting te geven.
Zijn motto was: Leven is in beweging blijven, durven loslaten en je
steeds vernieuwen. Het experimentele karakter van zijn werk, het
doorlopen van bijna alle denkbare stijlen, het vaak wisselen van stijl,
kleur, materie en techniek, is een afspiegeling van deze
levensbeschouwing. Zijn werk heeft zich ontwikkeld van naturalistisch, impressionistisch en expressionistisch naar abstract en symbolisme. Zijn dochter Elmera Bloemers staat voor deze expositie schilderijen uit alle periodes af. Pieter van Winden zal haar tijdens de feestelijke opening over haar vader interviewen. Ook zullen tijdens de opening gedichten van Bauwke Zijlstra voorgedragen worden en die worden muzikaal begeleid door Emöke Tavasszy.

De opening vindt plaats op 18 mei om 15:00 uur in de hal van de
Messiaskerk. Van harte welkom.  Toegang vrij.

Voorafgaande aan deze opening is een gedicht van hem onthuld in de
Wassenaarse Poëzieroute, dichterbij het monument van De Pauwhof aan de Raadhuislaan.

overige openingstijden: 25 mei, 1 en 8 juni 2019 van 15 tot 17:00 uur.

De foto's van de feestelijke opening kunt u hier bekijken.

Geplaatst op woensdag 08 mei 2019