collectes 18 augustus 2019

De diaconale collecte is bestemd voor Activiteiten voor kinderen in Asielzoekerscentra.

Een op de drie vluchtelingen die naar Nederland komt is jonger dan achttien jaar. Deze jonge vluchtelingen zijn vaak afkomstig uit landen waar geweld en onderdrukking tot het dagelijks leven horen. Ze hebben vaak indringende ervaringen achter de rug. Hun bestaan in Nederland blijft doorgaans nog jarenlang onzeker. De Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid – roepnaam: de Vrolijkheid – organiseert voor deze kinderen en jongeren in asielzoekerscentra creatieve activiteiten. Dans, theater, muziek en beeldende kunst zijn middelen om hun verhaal vorm te geven. Het doel is om het zelfvertrouwen en het talent van kinderen te ontwikkelen én om hen even kind te laten zijn.(Kerk in Actie)

De tweede collecte is bestemd voor de uitvoering van de taken van het College van Kerkrentmeesters.

De uitgangscollecte (3e collecte) is bestemd voor communicatiekosten.

Geplaatst op maandag 12 augustus 2019