Kievietkerk zondag15 september 2019

God en geweld noemt hij zelf dus toch in één adem. Of gaat het verhaal eigenlijk over andere dingen? Het klinkt bijna sprookjesachtig: wie de reus verslaat mag met de dochter van de koning trouwen! Sprookjes verbeelden menselijke ervaringen. De angst die je bekruipt als je tegenover een reusachtige, kwaadwillende macht komt te staan, kennen we allemaal. In het leven wordt je soms geconfronteerd met zaken die sterker zijn of lijken dan jezelf. Die je niet de baas kunt en waartegen je het aflegt. Wat betekent het dan op God te vertrouwen, zoals David zegt te doen? Na de lezing en preek over wapengekletter vieren we de maaltijd die ons dichter bij God en bij elkaar wil brengen. We doen dat door brood en wijn met elkaar te delen.

Geplaatst op donderdag 12 september 2019