Concert Bath Abbey Girls and Men Choir in de Dorpskerk van Wassenaar

Het beroemde meisjes- en mannenkoor van de kathedraal in Bath, Engeland, zal op vrijdagavond 11 oktober 2019 om 20.00 uur een concert geven in de Dorpskerk, Plein 3, te Wassenaar.

Sinds de bouw van de kathedraal in de achtste eeuw, hebben de Abbey koren, bestaande uit meisjes, jongens en mannen gezongen tijdens de kerkdiensten. Het repertoire bestaat uit veertiende tot zestiende eeuwse Engelse kerkmuziek van Byrd, Tallis, Purcell, Stanford, Parry en Britten, in latere eeuwen gevolgd door Bach, Mendelssohn, Fauré, Bruckner en Whitacre. De Abbey koren zijn regelmatig live te beluisteren op uitzendingen van de Engelse en Amerikaanse radio en televisie. Vele internationale tournees hebben de Bath Abbey koren grote internationale bekendheid gegeven.

Het koor, dat zal optreden in Wassenaar, staat onder leiding van Huw Williams, de Director of Music van Bath Abbey. Tot voor kort was hij Director of Music van de koninklijke kapel van St. James Palace, waar hij leiding gaf aan de muziek voor de doopdienst van Prins George en vele andere nationale herdenkingen en koninklijke vieringen. Afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Muziekwetenschappen en zijn grote staat van dienst aan het Christ’s College, Cambridge, waren voor Koningin Elizabeth aanleiding om hem koninklijk te onderscheiden bij haar Diamanten Jubileum in 2012. Ze vierde dat ze 60 jaar vorstin was. Het orgel zal worden bespeeld door Shean Bowers, Assistant Director of Music van de kathedraal van Bath. Ook Shean Bowers heeft gestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Muziekwetenschappen. Hij bespeelt het orgel gedurende de kerkdiensten in de kathedraal van Bath en begeleidt de kinderen van 6 tot 11 jaar in het ontwikkelen van hun stemmen. In 2011 richtte hij de Melody Makers, een koor voor jonge kinderen, op. Inmiddels begeleidt hij op scholen zo’n 1.000 kinderen per week in het leren zingen. Hij heeft het Abbey’s Singing Programme ontwikkeld, hetgeen het op één na grootste in het Verenigd Koningkrijk is. Hij begeleidt ook de radio- en televisieoptredens van de Bath Abbey koren.

Het concert bestaat uit een gevarieerd programma met muziek van Tallis, Purcell, Bruckner, Mendelssohn, Schubert en enkele gospels. Het concert duurt 2 maal 40 minuten met een pauze van 20 minuten, waarin een drankje wordt aangeboden.

De prijs van de kaartjes is € 7,50. Deze kunnen worden gekocht bij het Kerkelijk Bureau aan de Schoolstraat 4, Boekhandel De Kler in de Langstraat en via de website www.eventbrite.nl. Voor bezoekers van het concert, die nog even na willen genieten in een typisch Engelse sfeer, serveert Bistro Plein 14 een English Supper, licht 3-gangen menu, voor € 25,-- exclusief drank. Reserveren via telefoonnummer 070-7370530. Een uitstekende manier om een unieke ervaring met elkaar te delen.

Geplaatst op maandag 23 september 2019