Voorzichtige heropening: gezamenlijke kerkdiensten

Langzaam kunnen we voorzichtig weer met kleine groepjes bijeen komen – zo ook in de kerk!  Er is een plan opgesteld om, binnen de geldende regels, weer gezamenlijke zondagsdiensten te houden.  Daarbij is en blijft het beschermen van de gezondheid van gemeenteleden en alle medewerkers het belangrijkste uitgangspunt. We volgen hierin de regels en adviezen van het RIVM en de PKN. Omdat we niet alles tegelijk kunnen doen, zal er sprake zijn van geleidelijkheid.  We willen alles goed en zorgvuldig voorbereiden en uitvoeren.

Tot eind augustus zal er iedere zondag om 10:00 uur één eredienst gehouden worden: telkens in één van de drie kerkgebouwen volgens het onderstaande schema.  Vanwege de beperkte capaciteit en volgens de regels is het bijwonen van een dienst deze maanden echter alleen mogelijk volgens reservering (zie onder).  Tot nader orde zal er helaas niet gezongen kunnen worden tijdens de dienst vanwege het aerosolen-risico.  Via de rechtstreekse uitzending op Kerkomroep kunt u de diensten zoals gewoonlijk meevieren (via audio), en een paar uur later op de dag zetten we de opgenomen video uitzending ook op Kerkomroep en ons Youtube kanaal Dutch Divine Services Wassenaar.

Om de 1,5m afstand ook in de kerkbanken te waarborgen en iedereen comfortabel de ruimte te geven is de geschatte capaciteit in alle gebouwen sterk gereduceerd:  Maximaal 80 deelnemers in de Dorpskerk en Messiaskerk en 40 in de Kievietkerk.   Deze maxima zullen we op basis van onze ervaringen natuurlijk evalueren en eventueel herzien.  Om zoveel mogelijk gemeenteleden toch te kunnen laten participeren is gekozen om in de maanden juli en augustus de Messiaskerk en Dorpskerk af te wisselen vanwege grotere capaciteit.

Zondag 21 juni, Kievietkerk, ds E. de Paauw, op uitnodiging
Zondag 28 juni, Kievietkerk, ds J.M. de Klerk, op uitnodiging

Zondag 5 juli, Messiaskerk, ds E. de Paauw, reserveren
Zondag 12 juli, Messiaskerk, ds R. Schultheiss, reserveren
Zondag 19 juli, Dorpskerk, ds E. de Paauw, reserveren
Zondag 26 juli, Dorpskerk, ds J.M. de Klerk, reserveren

Zondag 2 augustus, Messiaskerk, ds J.M. de Klerk, reserveren
Zondag 9 augustus, Messiaskerk, W v d Straten, reserveren
Zondag 16 augustus, Dorpskerk, J.W. van den Berg, reserveren
Zondag 23 augustus. Dorpskerk, E. de Paauw,reserveren
Zondag 30 augustus, Messiaskerk, ds E. de Paauw, reserveren

Reserveren noodzakelijk
Op 21 en 28 juni wordt er nog geoefend met een kleine groep vrijwilligers en genodigden. Als u daarna in juli en augustus op één van bovenstaande zondagen de dienst wilt bijwonen bent u hierbij van harte uitgenodigd om in te tekenen per email aan het Kerkelijk Bureau info@pkn-wassenaar.nl  of telefoon 070 5114068:

1.       Vermeld aub in het email onderwerp: ‘zondag reserveren’ en geef duidelijk de data van de zondagen aan waarop u naar de dienst zou willen komen.

2.       U krijgt dan een bevestiging van uw reservering als er plaats is.

3.       Kom niet naar de kerk als u geen bevestiging van uw reservering heeft ontvangen.  Dit om teleurstelling te voorkomen.

Bij verhindering:  Laat het ons aub z.s.m. weten!  Uw plek kan iemand anders blij maken.  Wij gaan ervan uit dat u komt als u gereserveerd hebt (behoudens onvoorziene omstandigheden). Het zou jammer zijn als er plekken leeg blijven.

Voor een dienst kunt u zich inschrijven uiterlijk donderdagavond voorafgaand aan de dienst.

Praktische Zaken

Voor de diensten houden we de volgende praktische regels in acht:

-          Hebt u verkoudheidsklachten, blijf dan – samen met uw huisgenoten – thuis.

-          We groeten elkaar zonder handen te schudden.

-          We houden 1,5 meter afstand.  We zorgen voor goede handhygiëne.

-          Mondkapjes zijn niet verplicht en iedereen mag er een dragen.

-          Flacons met ontsmettingsgel staan bij de ingang.

Gang van zaken op zondagmorgen:

v  U zorgt zelf overal voor voldoende afstand.

v  U volgt de looproute in de kerk.

v  U krijgt een plaats toegewezen door de ceremoniemeester(s).

v  De predikant zal u voorlopig na de dienst nog niet te woord staan, om opstopping te voorkomen.

v  We drinken thuis koffie.

v  U neemt uw jas mee de bank in.

v  We luisteren naar muziek (en zingen niet).

v  Uw bijdrage voor de collecte kunt u overmaken via onze Scipio app of contant bij de uitgang.

Ondanks alle regels en beperkingen verheugen we ons op de mogelijkheid om samen weer kerkdiensten te vieren. We zien ernaar uit iedereen weer te zien!

Geplaatst op donderdag 18 juni 2020