Najaarscursus over de boeken van Yuval Harari

Yuval Noah Harari is auteur van de bestsellers Sapiens, Homo Deus, en 21 lessen voor de 21ste eeuw. Daarin beschrijft hij, uitgaande van de evolutietheorie, hoe het leven en de wereld zich vanaf de oertijd hebben ontwikkeld. Met de kennis van het verleden schetst hij een mogelijke toekomst voor de mensheid. Volgens Harari is er, juist in tijden van onzekerheid en opeenvolgende technologische veranderingen, behoefte aan mensen die ons een blik gunnen op de wereld, zoals deze er mogelijk in 2050 of 2100 zal uitzien. In drie bijeenkomsten gaan de Wassenaarse predikanten Esther de Paauw, Jilles de Klerk, en Tom Mikkers aan het werk met de boeken van Harari. In elke bijeenkomst wordt één boek besproken. In hoeverre verschilt het werk van Bijbelse teksten over de aard van de mens en het lot van de mensheid?

De cursus wordt ’s middags (van 14.30 tot 16.30 uur) gegeven. Bij voldoende belangstelling is er ook een avondgroep. Vanwege de corona maatregelen zij we helaas genoodzaakt de groep beperkt te houden (maximaal 30 deelnemers).

• Donderdag 1 oktober – Sapiens
  • Donderdag 29 oktober – Homo Deus
  • Donderdag 12 november – 21 lessen voor de 21ste eeuw

Locatie: Vrijzinnigen NPB Wassenaar, Lange Kerkdam 46